Appelsinkage

Det er en ambivalent tid for mig. Jeg stopper i morgen i det vikariat hvor jeg har været de sidste 8 mdr. Et job jeg fik ved en tilfældighed – bare ved at være på det rigtige sted den rigtige dag. Men på den anden side glæder jeg mig til at holde ´ferie´.

Jeg har nogle super gode kollegaer, som jeg har været rigtig glad for. Og derfor skal de have kage i dag.
Men vi plejer altid at få nogle tunge kager – så jeg ville gerne bage noget mere let i dagens anledning. Så det er blevet til en appelsinkage.

Jeg har taget udgangspunkt i en gammel opskrift fra Amo.

250 gram smør røres sammen med 250 gram sukker. 3 æg tilsættes – 1 ad gangen. Kornene fra en vanilleistang og 100 gram revet marcipan og en lille tsk bagepulver. Blande, blande, blande. Dejen op i en smurt springform. Bages ved 175 grader 40-50 minutter.

Mens kage bager, river du skallen af 2 usprøjtede appelsin, presser saften ned i en gryde med 100 gram sukker. Varm siruppen til den bliver klar i farven.
Når kagen kommer ud af ovnen prikkes nogle huller og siruppen hældes over sammen med skallen.

( hvis ikke man bruger hele skallen, så kan den blandes i en bøtte med sukker, så har man en lækker appelsin sukker)

IMAG0711

Glæder mig til at smage den senere. Men nu går turen snart til arbejde.

Om Anette

32 årig studerende, mor til Elina og vibe med Journalisten. Bosiddende lidt uden for Århus. og gifte med Journalisten Jacob Jeg elsker at være kreativ, kan ikke lade være.
Dette indlæg blev udgivet i Mad, Opskrift. Bogmærk permalinket.

4 svar til Appelsinkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *