Sommerminder

Koldskål er en ret vigtig spise i min familie om sommeren. Det er delt mange gode stunder og latter over koldskålen ( og over min bror der slupre på den mest underlige måde)
Min kæreste er ikke vild med koldskål så vi får det ikke meget her hjemme. Jeg er også blevet mere emsig med årene og efter Elina er kommet til. Jeg ønsker ikke at bruge alm. æg, men pasteuriserede æg. Og de er ret dyrer og så står man tilbage med en masse æg man ikke lige har brug for.
Jeg er ikke vilde med dem man kan købe, de smager underligt. Prøvede så på spejderlejren en fra Arla med tykmælk og jordbær – den var fantastisk. Så fik købt sådan en liter den anden dag. Men så til næste udfordring kammerjunkerene – 45 kr. for 2 poser – nogen må have spist søm. Det kan jeg gøre billigere selv, så sagt som gjort – hjem og finde en opskrift. Så da jeg alligevel var ved at bage boller til fødselsdag i vuggestuen, blev det lige til en omgang kammerjunkere ( også fra arla).

IMAG0938

 • Kammerjunkere (ca. 75 stk.)
 • 2 æg (str. L / XL)
 • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
 • 50 g smør – smeltet og afkølet
 • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
 • 1 tsk bagepulver
 • ¼ tsk fint salt

Forbagning: Ca. 25 min. ved 175°.
Bagetid: Ca. 15 min. ved 175°.
Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt det smeltede afkølede smør. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 35 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem midt i ovnen. Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.

IMAG0933
Lige et billed af en af musene

Om Anette

32 årig studerende, mor til Elina og vibe med Journalisten. Bosiddende lidt uden for Århus. og gifte med Journalisten Jacob Jeg elsker at være kreativ, kan ikke lade være.
Dette indlæg blev udgivet i Mad, Opskrift, Sommer. Bogmærk permalinket.

3 svar til Sommerminder

 1. Fie skriver:

  Tillykke med dig nye “blog-hjem”. Jeg kan ikke få mit bloglovin til at virke, men arbejder på sagen:-)

 2. Anders skriver:

  Jeg slubre helt normalt… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *