Fuglefoder

I dag har vi været til Familiespejd, som så flere gange før. I dag bestod opgaven i at lave foder til havens fugle. Det var en sjov formiddag, hvor ungerne og deres forældre og nogle reserve bedsteforældre hyggede sig og spiste fuglefrø og rosiner Smiley

Det er nemt og simpelt at lave foder til fuglene. Jeg er sikker på at vi kommer til at gøre det herhjemme i løbet af vinteren – hvis ellers det bliver koldt på et tidspunkt.

Vi lavede to version af fuglefoder.

2013-10-26 11.09.45

Æbler på ståltråd:

Meget simpelt blev æblerne sat på ståltråd og tråden lukkes…. simpelt, men fugle elsker æbler Smiley 

Foderkugle:

Vi tog 1 stk grankogle og bandt ståltråd omkring den ene ende og lavede en lykke så koglen kunne hænges op.

Puttede koglen i et plastikglas ( det kan også være alt muligt andet.)

I glasset hældte ungerne, havregryn, fuglefrø, bog ( som de havde fundet i skovbunden) og rosiner. Man kan også tilføje andre kerne, bær og nødder i glasset.

Vi smeltede svinefedt på bål, lod det køle lidt og hældte det derefter op i i glasset med kogle og fuglefrø. Og så venter man ( eller putter glasset i køleskabet og venter ) til massen er stivnet.

Ja, og så kan man hænge den op når man har taget den ud af glasset.

 

Så nu venter vi spændt på om fuglene også kan lide vores fuglefoder – og koglen kan bruges igen når fuglene har spist den fri.

Om Anette

32 årig studerende, mor til Elina og vibe med Journalisten. Bosiddende lidt uden for Århus. og gifte med Journalisten Jacob Jeg elsker at være kreativ, kan ikke lade være.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrift, Spejder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Fuglefoder

 1. Marina skriver:

  Hvor hyggeligt. Det er jeg sikker på at fuglene bliver glade for. Metoden med koglen i glasset er faktisk en jeg fandt på for mange år siden og på et tidspunkt viste på min blog hvor den er blevet vist 1000 vis af gange, det er da faktisk også lidt sjovt for mig at se når andre bruger ideen.

  • Anette skriver:

   Det er sjovt, for det med koglerne husker jeg fra da jeg selv gik i børnehave 🙂 Men det er en fed ting at lave med børn.

   Jeg har tidligere lavet de isophæng du har på bloggen, og glæder mig til frosten komme så jeg kan lave islygter sammen med Bissen.

 2. Stinemor skriver:

  Det var nogle fine ting børnene kunne være med til at lave og som glæder fuglene 🙂

 3. Hvor ser det bare hyggeligt ud (: Elsker at lave fuglemad til sætte på min altan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *